onsdag 26 juli 2017

Då var vi framme vid det oundvikliga, Regeringskris!

Alliansen ställer Misstroendeförklaring mot Anders Ygeman, Peter Hultqvist och Anna Johansson. Att det förr eller senare skulle ske under mandatperioden, har känts självklart. Att det blev just de som blev utpekade, var väl kanske att det inte går att blunda och lägga sig platt som med DÖ, inte fungerar längre. Vi är framme vid det som från början kändes oundvikligt.

Det är verkligen tragiskt att se vår Regering reagera och Stefan Löfven börjar allt mer likna en karikatyr över den maktfullkomlige Gustav Vasa, som enligt sägnen började gråta när han fick mothugg. Den Socialistiska synen på ansvarstagande slår igenom och allt kan förklaras med att skylla på oppositionen eller det faktum att outsourcing inte alltid är lyckat. Då har man redan där förklarat sig själv som inkompetent i upphandling och organisation, om man anser att ett lagbrott behövs för att göra en upphandling. Varför inte stoppa affären eller helt enkelt riva upp beslutet?
Nej man valde att agera mot lagen trots SÄPO, internrevisor och Riksrevision sagt att det är på väg att begås ett lagbrott. Det säkerhetspolitiska rådet, som Stefan Löfven inrättat, blir inte informerat trots att medlemmar där sitter på uppgifterna. Man säger inget till Löfven, om man vill tro deras egna utsaga. När sedan informationen kommer fram så görs allt för att tysta ner detta, istället för att ta ansvar.

Själv tror jag vi endast sitter i början av denna skandal och framförallt dess verkningar som du och jag kommer att drabbas av. Intresset fokuseras nu runt tre enskilda Statsråd och deras ev framtid. Men vem nämner det respektlösa agerandet mot landet och dess invånare?
Vem berättar för oss medborgare vad som kommer att ske med våra uppgifter och den personliga integritet, när Transportstyrelsen placerat dessa i fel händer?
Vad vi kommer att ställas inför?
Detsamma gäller alla hemligheter runt vår infrastruktur och försvar, samt delar av skyddsorganisationen.
Vilka åtgärder förväntas för att ställa allt tillrätta?'
Jag drar mig tillminnes en långdragen debatt om nyttjandet av våra personnummer i tid och otid, vid handel mm för rätt många år sedan. Då var det ett ingrepp på den personliga integriteten. Nu när Staten lämnat ut dessa till främmande makt, kan man förstå vidden och djupet av den debatt som var då och rädslan för personidentifiering från obehöriga. Nu är vi framme vid väldigt skarpt läge!

Av väldigt många märkliga saker som denna Regering sagt och gjort, kanske detta är den mest signifikanta motsägelsen i den politik de för. "Den mänskliga politiken".
Man utger sig för att se till människan. Man skapar stramare system för att minska både valfrihet och beroendefrihet för människan, medan man utsätter i princip samtliga medborgare för en risk att bli identitetskapad. Man gör det också med ett glatt humör och UPA.

Det finns säkert många tolkningar man kan göra av detta. En är att du som individ i ett Socialistiskt Sverige inte kan förvänta dig skydd av den stat som du finansierar, för att ska skydda dig. Staten använder dina medel för att skydda Socialismen mot dig som människa. Konsekvenserna för detta får du bära som individ.


  • Jonas Sjöstedt ställer sig inte bakom Misstroendeförklaringen. Självklart, han kan gå miste om sin position att pressa regeringen till eftergifter.
  • SD, ställer sig bakom Misstroendeförklaringen, Lika självklart det, av omvänd anledning.
  • Denna Regeringskris känns gediget framarbetad av Regeringen över tid. Den visar på ett mäkta dåligt ledarskap och en ofattbart dålig organisation och maktfullkomlighet.
  • Stefan Löfven, påhejad av några likasinnade, hotar nu med avgång och nyval! Nu pratar vi maktfullkomlighet i sin vassaste skapelse. "Varför ska vi ta ansvar för det vi gör?" Verkar vara inställningen. Inget av denna skandals innehåll kan skyllas på någon annan.
  • Istället för att agera efter sakfrågan så hamnar Statsministern återigen i läget att diskutera SD och vilka som ev ska få stöd av dem. Ointressant, eller kanske är det anledningen till hans totalitära stil. Han använder SD som ett passivt stöd för sina dumheter, genom att placera oppositionen nära SD. Enkelt och hotfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar