lördag 28 april 2012

Heder!!??

En ung kvinna har hittats mördad i Landskrona och hennes bror och mor sitter häktade för dådet!

Heder???

Nu sitter de anhöriga ännu så länge bara häktade och är inte dömda för mordet, så i lagens mening är de väl fortfarande oskyldiga. I alla fall till det, även om de i pressen redan är dömda. För här i Sverige är vi juridiskt oskyldiga till motsatsen är bevisad. Men det är bara något som verkar gälla innanför domstolarnas väggar.

Jag är inte helt insatt i alla delar av fallet och är långt ifrån Leif GW´s kunskap inom området, men när jag läser om den intervju som gjordes med mordoffret Maria strax innan mordet, så målas en bild av hennes liv upp, som är väldigt främmande och skrämmande för mig. Tvångsgifte, våldtäkt och flykt undan den hederstänkande familjen.

Visst är det väl så att varje familj har sin egen domstol. Det är en del av uppfostran. Gör du sådär, så blir det inget lördagsgodis... Straff i måttliga proportioner.
Ibland kan jag tycka att den "domstol" som finns i hemmet = föräldraansvar kunde vara lite mer aktiv.

Det finns även små domstolar i alla typer av sammanslutningar där egna regler gäller för de som är medlemmar. Det gäller allt från idrottslag och frimurare till mer ljusskygga grupper.
Skillnaden där är att de grupperna väljer du själv att gå in i och får då ta konsekvensen av detta. Det brukar vara olika svårt att ta sig ur dessa grupper, så det kan vara bra att tänka till innan man går in i dem. Tänker då främst på de mer ljusskygga.

I en familj föds du in och som alla vet kan man inte välja sina föräldrar. Det som jag en gång fick lära mig i skolan var att vi i tonåren gör en revolution mot våra föräldrar för att ta ett steg mot vuxenlivet och då visa att vi kan stå på egna ben och är självständiga människor fullt kapabla att ta våra egna beslut. Förhoppningsvis ska uppfostran ligga till grund för att vi också blir självständiga och ansvarstagande för vårt eget liv.

Nu sitter en mor och hennes son häktade för ett mord på deras dotter/syster, visserligen inte dömda. Men där finns en bakgrundshistoria och omständigheter som gör att de initialt är huvudmisstänkta. Allt verkar "hedersrelaterat".
Det där ordet, heder, är för mig lite splittrat i dessa sammanhang. Jag hoppas kunna uppfostra min dotter till att bli en hedersmänniska som vågar stå upp för sig själv och visa tollerans mot sin omgivning och deras beslut. Det är min syn på heder. Även om någon jag älskar väldigt mycket tar ett beslut som jag tycker är dumt, så behöver jag inte ta ansvar för det. Jag har rätt till en åsikt, men har väl ingen rätt att döma.

Inom hederskulturer verkar det som om dessa familjedomstolar delar ut straff presumtivt. Istället för att uppfostra ett barn till en självständig människa så gör jag valen i dennes liv utifrån mina behov som förälder.
Vad händer då när den genetiska klockan klämtar och revolutionen mot sina föräldrar börjar tränga på?
I den värld vi lever idag så tror jag det är svårt att stoppa ungdomar att söka information och se att det finns möjligheter att leva ett liv man själv har makten över.

Det jag läst om Maria, verkar vara ett liv på flykt. En flykt från familjens domstol. En flykt från de straff hon tidigare belagts med och nu varit fredlös mot sin familj.
Mot den bakgrund jag har, så har jag väldigt svårt att förlika mig med det hedersamma i att ta livet av en familjemedlem som valt att gå en egen väg. Passar inte den vägen mig, behöver jag inte gå den. Det är mitt val. Det mest hederssamma måste väl ändå vara att våga släppa den som hittat en egen luft att andas istället för att kväva dess ursprung?

En mor och bror sitter häktade för ett mord på sin dotter och syster, och jag kan för mitt liv inte förstå varför det behövde hända!

fredag 27 april 2012

Hva goer vi nu, lille du?

Musik musik musik!

Det finns väl inget som kan invadera hjärnan och ta så mycket plats som musik?
En refräng, ett bra komp, en lite stöddig basgång eller bara en textrad, kan verkligen slå sig fast i huvudet när man minst anar det!

Det har varit lite för lite sömn några dygn nu, så mitt i kontorsarbetet som just nu känns... omfattande, så lever hjärnan sitt eget liv och kommer dragande med olika slingor av musik för att liva upp tillställningen. Tror jag i alla fall?
För det kan väl inte vara för att distrahera mig ..?? :-/

Sitter och tokstirrar på ena skärmen (har fyra och tre datorer..), när solen bryter igenom min björk utanför fönstret. Strålarna verkligen borrar sig in mellan skärmarna och vips så ekar det "Oh´Boy vicket vackert väder, solen skiner idaaau" i mitt huvud! Snabbt letar jag fram Spotify-ikonen och inom några sekunder hör jag Peps lite säregna röst leta sig ur högtalarna. En rätt skön känsla av försommar börja spira på kontoret. som tur är har jag utrustat det med lite allehanda instrument, så här kan jag köra playalong varianten utan någon större ansträngning.
Hmm... 4:04 var den inte längre?

Jäklar nu hamnade jag 4:04 efter i schemat också!

Skrivbordet ser ut som ett kaos med papper överallt och allehanda kontorsverktyg. Dagens projekt var att ta mig ner till träytan på bordet och se om det är Bok eller Ek. Funderar på att skaffa ett litet avlastningsbord, så jag måste ju se vad det är för trä så jag köper något som passar. För dom finns väl inte med laminerat papper på direkt? Ska kolla med  Helena Köhl som har den utmärka homestylingsidan!

För rätt många år sedan hörde jag berättas om det papperslösa samhället. Nu menade man nog inte de "papperslösa" flyktingarna, utan mer att det skulle bli fullständigt ute med papper eftersom allt skulle kommuniceras via TV och Datorer. Jo jo; vi är inte där ännu! Inte jag i alla fall!
Med den utveckling vi ändå haft med kommunikationssamhället och med tanke på att jag har dessa tre datorer, så borde mitt kontor vara fullständigt befriat från allt vad papper heter, kanske till och med svårt att hitta papper på toaletten...  Men jag fullständigt drunknar i alla papper!
Visst firman är rätt stor så mycket blir det där, men här dansar ... jahapp "Private dancer"..  det in papper i sån stor mängd att jag knapp har plats för datorerna. Ska det vara så? Var det inte tvärt om?

Kanske är det musikens fel alltihop, eller rättare sagt min kärlek till musiken som ställer till problem. har inte hittat någon bra låt att associera returpappersinsamling med. "Panta mera" funkar när jag samlar in burkarna och PET-flaskorna.

Läser en rubrik på dagens VLT som ligger bredvid mig: "Kvinna fick fel njure bortopererad"..
Undrar jag om de har musik till jobbet på kirurgen, vad spelar dom i så fall nu?
Hva goer vi nu, lille du?

Rock on!

torsdag 26 april 2012

Tack tack tack!

Jaha; så var den stora dagen här!

Har inte känt någon som helst stress inför att bli mogen yngreäldreåring...
Känner mig mycket piggare och energifylld än på många år, så allt är bara positivt!

Vill passapå att tacka alla för alla gratulationer som jag fått och som varit av varierande modeller, även den mest avantgarde varianten...

Dagen började med ett Chicagomål på Statoil Häggvik och slutade, nåja den är inte helt slut än, men sista målet för dagen var en fantastisk middag på Franks! Sitter nu och avrundar kvällen med lite tankar om framtiden i skimrett av bubbel från Pol Roger!
På något sätt så kan jag inte bara se framåt och lägga kursen utan att se lite i backspegeln och reflektera över vad som tagit mig hit där jag är idag!

Mycket arbete...!!

Jo; har jag har jobbat mycket och länge, men jag tycker det är riktigt roligt att jobba och ha mycket för mig! Allt jag gjort har inte varit lyckat, men ändå gett mig en lärdom eller visdom på något sätt. På något sätt s¨å tycker jag att det som har gått som på räls och varit enkelt har gett mig mindre lärdomar än det jag fått kämpa för, så att den visdom jag kan dela med mig av är att det lönar sig att kämpa mot det mål som är viktigt för mig!
Det är inte alltid det är lätt att se vägen dit från början, men vågar man öppna sig och betala ett pris för att nå framåt, så finns det mycket att nå och vägen kan bli väldigt lärorik!

Av alla lärdomar jag fått så är den att våga släppa det som bara dränerar mig på energi, mest värdefull. Välj en annan väg helt enkelt. Därmed inte sagt att allt måste glida som allra minst friktionsfritt, för det gör det i princip bara när man uppfyller andras önskningar. Kan vara kul ett tag men man blir väldig tom efteråt!

Jag önskar alla ett fantastiskt bra och innehållsrikt liv och nyckeln till det håller vi alla själva i och den ser väldigt olika ut från person till person!

I glaset bland bubblorna kan jag se den enklaste av alla visdomar: Det har tagit 50 år att bli ett halvsekel år gammal!

Återigen tack för all uppvaktning!

onsdag 25 april 2012

Vad ska hen heta? Lars-Britt....

Den där beteckningen Hen, den könslösa betäckningen på människa, spökar för mig igen..
Borde kanske skriva om något annat just idag, men jag har inte riktigt blivit klar med hen, än!

Läste en artikel som om jag förstod den rätt menade att hen kan vara det viktigaste ordet som kommits på, för att utradera de könsroller som sätts redan på BB..

Rätta mig om jag har fel, men hen betyder väl människa utan någon könsbestämning?
Eller betyder det bara könslös varelse?
Eller är det bara könslöst?

Jag är lite konfunderad där!
Lever vi mitt i en brytpunkt där allt ska bli neutralt?
Hur kommer det att låta när någon bekant fått barn, om benämningen barn finns kvar?

-Har du hört att Olle och Stina har fått en hen?
-Nä; va säger du. Va kul! Vad ska hen heta?
-Lars-Britt!

Ja; om man inte får könsbestämma barnet, så kan man väl inte heller få lov att avslöja det med ett typiskt pojk- eller flicknamn? Då måste vi väl antingen ge dubbelnamn som Inga-Johan, Allan-Ellen eller Hjördis-Lennart, eller komma på helt nya namn som Ingenaning, Varkenellert, B1 och B2.
Vem försöker vi lura och till vilken nytta?
Är det inte viktigare att vi lär våra barn att bli trygga i sig själva och växa upp som kvinnor och män som har egna val att göra och fria att välja sitt eget sällskap?

Jag vet verkligen inte varifrån detta påfund kommer och det viktiga med att obestämma någon. Våra fortplantningssignaler sitter väl djupare än i vår kognitiva del av hjärnan, så vi kommer väl ändå att styras av reptildelen, men nu få ytterligare något att misslyckas över och bli belagd med skuld och skam. Något som inte brukar vara särskilt utvecklande. Är det något vi är bra på så är det belägga andra med skuld. Jag vet inte om det är särskilt lyckat att vika in på ännu en begränsningsväg där vi inte ens får uttrycka det vi ser som mest uppenbart?
Hur ska vi rent logistiskt implementera detta?
Börja med att ta bort herr- och dambastun på badhuset eller ska det installeras en till?
Är det någon som vill åka på modemässa och se kläder figursydda för hen? Vilken typ av hen ska den vara figursydd för?

Min åsikt är att släppa hen-tråden och arbeta med och för jämlikhet i verkligheten istället, där vi alla har ett lika människovärde!

För det är väl verkligeninte så att någon på allvar tror att det är en bulle en havande kvinna har i magen, när de hör: "Hon har en bulle i ugnen?"
-Va blev den en hen (människa)??? Skulle hon inte få en bulle???

Sov gott kvinnor och män!


Jordbruk och kråkjävlar...

Är väl ingen större trädgårdsmästare, men jag gillar att plantera varje vår. Nu kanske det är någon som tror att det är något riktigt fint arrangemang eller nyttigt för att komplettera LCHF dieten..
Snyggt:nej! Men ja, visst är det nyttigt, ! Tror jag i alla fall... Nyttigt för själen om inte annat att se att det man planterar slår rot och bär frukt!
Jag sätter ärtor!

Varje år så länge jag kan minnas har jag planterat ärtor! Goda salladsärtor att ha som lite plockgodis framåt kräftpremiärstider!
För första gången på många år så har jag ingen trädgård att plantera i! Lite trist, men ändå rätt skönt att slippa springa runt med gräsklipparen i tid och otid. Bodde ett tag där gräset växte enormt och hade en 55 minuter stor gräsmatta, som skulle klippas två till tre gånger i veckan från april till oktober. Många gånger lite avkopplande med montona arbeten som bara måste göras, man hinner tänka mycket då! Men vissa tider var det väldigt stressande att ha det hängande över sig, så nu är jag glad att jag inte behöver klippa mer än gräsmattan jag har på firman och som bara är 5 minuter stor.

Men trots allt så har jag lite driv i mig att fixa en trädgård ändå. Har gjort det på gräddhyllan utanför kontoret! Åtta blomlådor med självvattningssystem för ärtodling. Kan en trädgård bli mer konsultvänligt?

Nu är det lite spännande att vänta och se de första tecknen på att det grönskar i lådorna! Solen skickar i alla fall sina bästa strålar idag så jag hoppas fröna känner sig välkomna i sina nya sängar!

När jag var ute på balkongen och gjorde min årliga planteringsritual, så hade jag lite åskådare i form av två kråkor som satt med en vis blick på taket ovanför mig. Har lite svårt att skilja hankråka från honkråka, men de satt där och fnulade lite och hade någon forma av dans för sig. Den hördes väldigt bra eftersom jag har plåttak. Jag skänkte dom en tanke att: som fågel måste man vara bra på att lära sig tyda naturens tecken och ha en stor visdom över var man kan få mat, skydd och vila i det fria!
Sedan grottade jag ner mig i planteringens konster och kunde för ett ögonblick se hur fröna växte ut och blev färdiga ärtor att smaska i sig av.
När jag hunnit ungefär halvvägs bland blomlådorna, så lade jag märke till att ackompanjemanget från kråkornas dans hade slutat. hann inte mer än tänka att de måste blivit uttråkade av att se mig plantera frön, när jag upptäckte att dom inte riktigt hade samma bild för ögonen som jag.
Kråkor har dåligt tålamod och väntar inte på att frön ska gro!
de hade ockuperat varsin blomlåda och gick fram som två fjäderprydda jordfräsar i badkar och plockade upp vartenda frö jag nyss satt! Fullständigt ogenerade och obekymrade över att jag bara var ett par meter från dom!

Där försvann mina trädgårdsdrömmar för denna säsong och reducerades till en balkongsopningsturné.

Kråkjävlar!

tisdag 24 april 2012

Det hänger på procenten..

Ibland tycker jag det är kul att se tittarundersökningar eller undersökningarn över huvud taget som visar på någon trend bland oss i Sverige! För att inte tala om att höra den svenska inställningen: "Vi ska ge 110%!".

Den kommentaren har jag lärt mig att se som om man är beredd att offra viss bekvämlighet eller lite personlig "saftyzone" för att nå ett mål. För normalt kan man inte ge mer än 100%, väl? Det fick jag lära mig i skolan, att det bara finns max 100% av något om man inte lägger ihop två eller flera satsningar och då får en lite mer invecklad uträkning. Därför kan satsningen från ett lag t.ex. bli lite mer komplicerat om man tar hänsyn till allas uppnådda prestation och jämför med det uppnådda resultatet. Men strikt matematiskt borde man ändå inte kunna nå mer än 100%, har jag trott fram tills nu!

Ögnade igenom rubrikerna i Expressens nätupplaga och blev som vanligt upprörd över vissa delar och kanske lite mer avmätt av andra. Avstår att kommentera denna historia med Breivik, som förmodligen skulle kunna omkullkasta hela min matematiska kunskap om man applicerade den på friskhet och galenskap!!

Däremot fastnade jag för en undersökning om var vi helst vill sitta när vi flyger. Plats 6A är tydligen het! Vet inte riktigt varför, men visst sex är väl alltid hett på något sätt. Själv föredrar jag plats 1A. Satt där senast idag! Hade sällskap med en extra flygvärdinna som om jag förstod det rätt höll på att "flyga in sig" med sitt nya crew. Hon berättade bl.a. om myterna med 10000m-klubben, så lite sexinriktat blev det på rad 1 idag...
Men det var inte dit jag ville komma, %%%%...!!
Jag måste nu försöka omvärdera allt jag lärt mig om statistik och %. Tack för det Expressen!



Det är 101% som svarat på frågan!
Här blir det lite svårt att förstå!
Är det fler än förväntat som svarat,  är det så att några av de som svarat har någon form av A-aktie för svarande som ger dem mer rösträtt, eller är det så att det helt enkelt går att vara mer övertygad om sin röst så att när man der på resultatet så trillar man över 100%?
Vanligtvis när jag läser omröstningar med Ja/Nej-svar i expressen är det bara 99% som svarar, det kanske är dessa som svarat nu istället?
Är det kanske den nya matten som jag ibland inte känner igen, som vill reta mitt invanda logiska tänkande?

Ja visst; det går att raljera över i det oändliga, men det kostiga i det hela är att man väljer att presentera omröstningar som inte går jämt ut med 100%. För trovärdighetens skull kanske det vore idé att skriva trovärdigt, även i utfyllnadsmaterial. Eller kanske vill man visa att man inte är 100%-ig.


Sov 100% gott!

måndag 23 april 2012

London, Taxi och sanningar

London Marathon igår och jag fixade rekord!
Inte i själva Maran, utan med prutande av Taxiresa!
Eller kanske ska jag inte ta åt mig äran av det, det var chaffisen själv som prutade ner resans pris till ett minimum, pga London Marathon! Vi fick köa överallt.

"I can´t se the point of having tousands of gaydressed dummies, running in the streets so we can´t do our job in a proper way!" En klassik kommentar redan! Men den gav mig en långsam och billig resa.
Jag tycker det är kul med event som integreras i storstäder, även om det just här är helt hysteriskt med renoveringar, byggnationer, ombyggnation och marknadsföring inför OS. Jag frågade chaffisen vad han tyckte om att få OS till London; "They dídn´t ask me about it, so I don´t care", var svaret.... Jag vågade inte ens gå vidare och fråga om han trodde att det kunde vara bra för affärerna.

Jovisst; man kan undra över fenomenet att stänga av stora städer för ett idrottsevenemang, när det kanske bara är en bråkdel av de som blir indragna i eventet som verkligen gillar det och har intresse av det. Men denhär gången tycker jag det ändå var väldigt begränsat med avstängningar till skillnad mot i Rom i höstas, där man blockade hela stan. Själv tror jag det är bra på många sätt med en riktig boost för en stad.

Det är kul att åka Taxi här i London och få ta del av chafförernas tankar, erfarenheter och ståndpunkter. De flesta jag åkt med är väldig positiva, servicevänliga och pratsamma. Utom ovan nämnda som klickade lite på det första..
De vill gärna även få reda på min historia och varför jag är just i London, nu, när allt är täckt av byggdamm, byggnadsställningar och avspärrningar. När jag berättar att jag älskar London även i regn rusk och byggdamm så verkar det som om man öppnar en dörr av tillit och gemensamhet.
Kom precis tillbaka till hotellet med Taxi och resan som ändå var rättså lång, räckte inte riktigt till att avsluta vårt resonemang om London, OS, fotboll, öl, reso, Pub-vanor, flugfiske, golf, vattenavledningar, eller kanske mer bristen av dem, musik och Japaner. Har säkert glömt något ämne redan. Vi blev sittande utanför hotellet i Taxin och diskuterade väldigt länge, så att nattportiern kom ut och undrade om jag hade dåligt med casch och erbjöd sig att betala och lägga på hotellnotan. Det är service det!

Chaffisen var bl.a rätt trött på Japaner som inte ens försökte göra sig förstådda utan pratade med en lustig accent och var snåla med dricks. Han trodde det hade något att göra med att de bor på en ö. Av egen erfarenhet, han var från Dublin, så visste han att öbor kan vara lite trångsynta och dåligt förberedda på att möta världen. Vi hade så trevligt så jag ville inte ens besvära honom med min gamla skolkunskap om att även England ligger på en ö.

Han delade även med sig av sina dryckeskunskaper som sa att han med åldern inte längre kan dricka lika mycket som förr. Jag förstod inte hela resonemanget men det gick ut på att huden förändras med åren, och det gör den ju. Greppade bara inte kopplingen till öl. Men skillnaden visade sig på så sätt att han förr blev en bra sångare efter 6-8 öl, medan nuförtiden somnade efter samma mängd. Har fortfarande lite svårt att se kopplingen till huden...

Men hur som helst så blev vi rätt bra kompisar under resan och eftersnacket och han lämnade mig med visdonsorden: "You´re a good man! Be a good man and come back here soon, but stay avay from cricket".

I will!






söndag 22 april 2012

London, hotell och vatten!

Jag älskar London!
Jag börjar i den änden, så inget missförstånd uppstår...

London är den stad jag besökt och fastnat mest för. Jag återkommer gärna hit flera gånger per år och den känns nästan som en andra hemstad för mig! Här finns det ett stort utbud av allt och inom rimliga avstånd så kan uppleva det mesta som jag vill uppleva av historia, shopping, musik, event, och puls.
Att uppleva lite historia är enkelt och idag har jag återigen hittat delar av gamla stadsmuren, som Romarna byggde när de var här. Det är spännande med historiska skeenden och det som grundat de samhällen vi har idag. Romarna var väldigt bra på att bygga saker, och varje gång jag är till Rom fascineras jag av deras vattenvägar för både tillopp och avlopp...

Att bo på en ö måste skapa en väldigt speciell kultur och kanske något protektionistiskt. För hur det än är med engelsmän, så är de inte alltid nytänkande och det är synd att de inte passade på att ta åt sig lite av Romarnas vattenkonster, i.o.m. att det ändå skvätter ner några liter vatten över ön med väldigt täta intervall.

Man har varit bra att tillvarata resursen genom att bygga kanaler för båttransporter, men det som en enkel människa som jag tycker är basic, leda bort regnvatten genom att bygga fall mot brunnar, är inte lika självklart i stan. Vägarna lutar, men alltför sällan mot den brunn som kunde lett bort vattnet.

Denna gång har jag avvikit från min vana att boka ett hotellrum med stående sovplats, lukt av kattlåda eller någon annan mysig egenhet som jag är svag för... Jag bor riktigt bra i ett stort litet rum där sängen får plats och det är inte vilken säng som helst, det är en riktigt hightech som det sitter på en höft ca 400 motorer i som gör att jag inte ens behöver tänka på att röra mig av egen kraft. Den har en fjärkontroll som jag tror är integrerad med rummets övriga kontrollsystem och jag kan nog få en riktigt 4D upplevelse om jag kopplar den till TV´n. Har hur många kanaler som helst på burken så det är väl bara att välja program från någon av programgrupperna så blir det åka av... Det finns en stor grupp med äventyr men vet inte om jag vågar, tänk om de visar "Snakes on Plane", den vill inte jag ha i 4D. Det fanns någon grupp med gameshows, men är det en Japansk historia, så vete tusan, jag vill ha något lugnt, Audult verkar stabilt..

Rummet ja; allt är väldigt hightech och jag en surfplatta med all hotell- och Londoninformation, och jag kan även koppla den till TN´n. Det finns alla möjliga typer av kopplingar till TV´n och i konsollen under skärmen har de tänkt på att installera eluttag från alla hörn av Europa. Gardinerna är motoriserade och lamporna eller ljusshowen som jag gärna vill kalla den, är en restprodukt av inspelningen av musikvideon "Billy Jean". Det finns sensorer precis överallt som tänder små ljuslister allteftersom jag går i rummet och hela vägen in på toaletten, där toalettstolen lyses upp bakifrån när man kliver in. Det enda som verkar saknas är belysning och någon form av sensor i själva muggen, men det kan jag leva utan!

Men det är i badrummet man märker att: "ingen ska tro att Romarna kan lära oss något..."


Duschrummet är nytt och fräscht precis som allt annat i rummet, och riktigt häftigt stylat för att vara här. Jag saknar ibland att det inte är så lätt med ny design hemma, utan att det lätt blir den praktiska lösningan som får gälla. Dethär är lite småfräckt med sina detaljer men också allt annat än praktiskt. Det är det där med engelsmän och vatten...
Att ha ett fyrkantigt tvättfat med flat botten, är ju sådär när vattnet inte rinner ur det. Det måste troligen monteras exakt rakt för att det ska bli någon som helst avrinning ur det, men varför göra det om man skulle behöva skrapa DNA efter hotellgäster några år tillbaka..
Å andra sida så har man tänkt på avrinning ur duschen. Inte på det svenska sättet där man försöker ha en avskärmad duschvrå med avlopp i. Nä; här har man tre duschmunstycken som ger en bra spridning på duschrummets samtliga väggar och en avskiljande tröskel från duschen på någon cm. Men man har tänkt till ordentligt och inte satt någon mer tröskel utan vattnet rinner raka vägen ut i korridorens heltäcknade matta. Perfekt! En mattvätt på köpet!

Inget Cloaca Maximi här inte!

Rummet har en egen botique också. Fattade inte det först, men allt som finns i rummet har ett pris och går att ta med sig för ett "fair price". Den vanliga minibaren, men också skohorn, paraply, necessär, bardrock med tillhörande matchande toffelpaket, champangeglasset, mm mm. Man har tänkt på precis allt, utom att ställa in en papperskorg. Funderade ett tag på om det bara är att släppa skräpet på golvet och någon sensor fixar resten.

Jag tycker det är kul med skillnader! England är England och hur kul hade det varit att komma hit om allt hade varit som hemma? Fick blodpudding till frukost idag och tänkte på det jag skrev om sexig mat för ett tag sedan och konstaterade att det var ju tur att jag fick det till frukost och inte innan jag la mig i hightechsängen...

No sex please, we are Brittish!