torsdag 20 juli 2017

Hög tid att visa på engagemang och kräva svar.

Om du någon gång tänkt tanken att protestera högljutt, gå i protesttåg eller på något annat starkt sätt visa missnöje mot en Regering, så är idag hög tid att göra slag i saken.

Jag är själv inte för att gå i protesttåg, utan försöker påverka och göra skillnad på ett mer konstruktivt sätt. Men det som kommit fram under de senaste dagarna gör att jag tappat all respekt och tillit till våra statsmakter och de som styr dem.

Vad som kommer att drabba oss i kölvattnet efter förräderiet på Transportstyrelsen, kan vi nog inte riktigt överblicka ännu, mer än att det kommer kosta oss skattebetalare betydligt mer än de 70 000 i böter som ansvarig GD dömts att betala. Inte de direkta följderna i alla fall. Men de indirekta kommer vi säkert få via märkliga brev, mail, sms och via andra medier, där smarta människor med blick för att utnyttja svaga punkter och människors rädsla, kommer att på ett eller annat sätt att försöka göra bedrägerier. Har det inte redan börjat, så kommer det snart igång, så se upp!

Att vår regering går från misslyckande till misslyckande när det gäller samhällskontraktet, ser vi dagligen i bristerna i rättsystemet, delar av sjukvården, omsorgen, assistansen, pensionen mm,mm. Vi har fått en enorm bluff levererad till oss, med en oerhörd prislapp på. När nu transportstyrelsen väljer att visa SÄPO och Internrevisor ryggen då de påpekar bristerna och lagbrotten som är på gång att begås,och vad det idag ser ut som, med Regeringens goda minne, är vi som medborgare förrådda. Flera av våra känsligaste system för personkontroller, infrastruktur mm, har läckt till främmande makt.

Ser vi lite på hur omvärlden ser ut, borde väl det mana till minskad naivitet och skydd för vårt land. Men ett statligt verk gör precis raka motsatsen och underminerar vårt försvar och bjuder in tvivelaktiga aktörer att ta del av våra hemligaste system som kan sätta landet ur spel på många sätt. Givetvis kommer det få konsekvenser för oss som land, men troligen också för en hel del individer här i landet. Individer som staten har som uppgift att skydda.

Nu kräver Regeringen GD's avgång, men vem på Regeringskansliet kommer att ta ansvar för frågan?
Själv tycker jag det är hög tid att avkräva både Statsminister och Infrastrukturminister ansvar och avgång. Samtidigt väcker det frågan om hur rekrytering av statsråden går till. Är det som enda krav att man ska vara barn till känd Socialdemokrat som gäller, så kanske det inte är så konstigt att detta händer.

Något som genomsyrat denna mandatperiod hittills är bristen på engagemang i samhällskontraktet. När sedan den regering som fått förtroende att skydda och bygga upp Sverige, motarbetar och förråder sina uppdragsgivare, kan jag inte se annat än att det är dags för ett skifte.

Att öppet protestera är nog det minsta vi bör göra. Skriv dina frågor till Statsministern om hur du kommer påverkas och hur landet kommer påverkas av IT-Skandalen på Transportstyrelsen.
stefan.lofven@regeringskansliet.se

Jag har gjort det men har inte fått svar ännu!