torsdag 13 juni 2013

Aaaahhh semester... oooohhhh... semester...

Jag tillhör kategorin människor som tycker det är kul att arbeta, men ibland tycker jag också det är fantastiskt skönt att få vara ledig. De senaste åren har mitt liv varit väldigt omtumlande och intensivt på alla plan och semestern jag är på nu kändes verkligen som en räddningsplanka rent mentalt.

För hur det än med arbete som egen företagare och agerande i flera branscher samtidigt, så blir man lite splittrad. När även det privata planet erbjuder lite splittring så kan det ibland kännas som man bara samlar skärvor ur ett innehållsrikt liv, utan att för den skull få någon riktig ordning på det. Då kan en veckas avkoppling på Medelhavsö vara precis den injektion som man behöver för att ta sig vidare. Och att få ha med min dotter på resan är ett fantastiskt tillskott på positiv energi som genererar mycket roliga stunder.

Jag tror det var i någon av Lasse Åbergs Sällskapsresefilmer han i inledningen hade med aforismen: "Svenskarna reser inte till något, utan från något."
Passar precis på mig just nu...!
Det var väldigt intensivt med bokslut och annat arbete precis innan jag åkte och när jag på jobbet hade glömt vilken våning jag var på när jag kom till trappen, så insåg jag i fallande stund att jag borde nog lämna landet ett tag..
Sagt och gjort, resan var redan bokad, men jag kaxade till mig mot.... ehhh mig själv, och sa: nu är det semester och jag gör inte ett handtag mer! Aaaahhh semester....!!!!

På något sätt är själva inledningen på semestern, semestern.. När känsla av fri lathet kan spela rock'n roll med hela ens medvetande! Jag är ledig, LEDIG !!! Kan göra precis som jag vill, när jag vill!
Av erfarenhet så vet jag att det sälla blir precis så över hela den tid som kallas semester, men i år så; Ja; blev det som vanligt igen... Lite jobb på semestern har ingen dött av, och det är fantastiskt att ha så bra medarbetare som rycker in och löser saker medan man själv är borta.

Men semestern skänker mig mycket nya tankar och inspiration för framtiden och ibland är jag verkligen förundrad över hur tillvaron tar tag i mig och ger mig ny luft att andas. Det märkliga med detta är bara att det oftast kommer krypande likt en dröm när jag ligger där med näsan nerborrad i solstolen och känner lukten av åratals sololjor, parfymer, semesterfisar och hemorojjder..
De två sista är något imaginära och konstruerade tankedofter som liksom kommer på köpet när jag funderar över vilka som gnott sig i stolen jag ligger i! Men det är också de som gör det lättare att resa sig upp och börja fundera på vad som händer nu?

Jag gillar att titta mig omkring mig och försöka hitta lösningar och öppningar för tiden som skall komma. Det är också då som man upptäcker människorna runt om sig och blir lite mer tillgänglig för möten av alla de slag. Då är också lätt att upptäcka på ett sådant hotell jag bor på nu, med en väldig blandning på nationaliteter och åldrar, att det finns många olika anledningar till semester.

Oooohhhh... semester.... Mina ryska grannar hade en tillställning härom kvällen som gjorde att jag började fundera på om det höll på att ta livet av varandra, hade kul på ryskt sätt, eller helt enkelt fick till det där speciella semestersexet som man bara läser om i noveller, man aldrig köpt själv. Eftersom jag är väldigt dålig på ryska som språk och deras sedvanor, så blev jag trots min nyfikenhet lite avvaktande och passiv. Man vill ju inte böja sig runt skärmen på balkongen, bjuda på nötter och säga "spasiba" om det inte är rätt läge...
Vad betyder "Spasiba" egentligen? Det enda ryska ord jag kan...
Hur som helst så mötte jag kvinnan dagen efter i sin frisyr, typ integralhjälm, och hon såg nöjd och glad ut, så jag.. Ja; jag vet fortfarande inte vad som hände, men hon var nöjd i alla fall...

Det verkar vara en hel del singlar som reser hit också, och där går det nog mer att säga oooohhhh... semester...  De verkar ha en väldigt klar gameplan och jag blev häromdagen helt ofrivilligt en del av den eftersom dottern gått och satt sig i skuggan för att läsa och jag låg själv vid poolen. Det var innan jag satt mig upp och börjat ta del av spelet runt om mig, så lite överraskad blev jag. Med lite menar jag mycket. Det gamla begreppet "att ragga med öppen gylf" fick en helt ny innebörd. En kvinna i hotellets uppknäppta morgonrock, och med ett utseende inte helt olikt Rowan Atkinson ville göra mig uppmärksam på henne. Oj vad spanjorskor kan bli arga på ointresse, där hade jag möjlighet att bättra på det spanska ordförrådet men väljer att glömma istället.

Nu känner jag verkligen att semestern gjort mig gott och att det ska bli roligt att komma hem igen och ta tag i allt som jag måste ta tag i!
Sol, sömn, bad och Palma har gett mig mycket energi!

Over and out!