lördag 16 juni 2012

Regn, minnen och varma bullar!

Vaknar ovanligt sent efter sent jobb. Regnet skvalar på fönstret och jag är fortfarande i sömnens värld när jag går upp. Det är något speciellt sövande med regn på fönstret, eller kanske ännu hellre när man ligger i husvagn eller båt. Härligt att bara få vända sig om och sova vidare.

Men nu är jag uppe och tittar lite sömndrucken ut genom fönstret och ser en kvinna med cykel och hund försöka trassla sig fri från kopplet och cykeln, när hon ska ta upp den lilla förmiddagshögen som hunden just producerat. Hela händelseförloppet invävt i ett häftigt regnande som gör fönstret sådär härligt drömligt ut som när man ser en bild fast det filtreras av något.

Min bild börjar nu klarna något och jag kommer tyvärr ihåg gårdagen lite bättre. Träffade min granne igår em som höll på att lägga sista fixet på sin utrustning inför Vätternrundan. Lite friskt peppade jag honom och la till att han kasnke inte behövde bära med sig regnställ i det fina vädret. Hoppas han hörde efter med SMHI efter att jag lämnade honom...

Fick ändå lite dåligt samvete, för hur det än så borde jag veta att i Sverige ger man inga löften om hur vädret ska bli, man gläds när det är bra och att det har varit bra. Det finns ett gammalt talesätt som säger: "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Kanske en tröst för oss nordbor förvisso, men säg det till de som drabbats av orkaner och tyfoner.. Att gå ut i orkan med regnställ och sydväst, är väl lite som att be om en kitesurfning utan bräda och skärm.

Men det är rätt skönt att ha en sånhär mellandag, då man inte behöver känna någon press att ta sig ut i de dyra solstrålarnas värld, utan bara ägna lite tid åt sig själv och det som måste göras. Städa, fixa, dona, spela och äta varma bullar! För inget är väl så gott som varma bullar en regnig dag i juni. Fortsätter lite med gårdagens nostalgitripp och minns lite tillbaka till när jag var liten och byggde koja i regnet och fick sitta och äta nybakade bulla och dricka hemgjord jorgubbssaft. ett minne som får samtliga hårsäckar på kroppen att resa sig. Tittar genom fönstret och ser möjligheten att bygga koja på balkongen men hittar bara överbliven öl och hamburgerbröd. Känns inte riktigt som det kan fylla nostalgiutrymmet just nu..

Måste bara få tag en bulle!
Va märkligt det är när man blir fylld av en tanke med så mycket positiva minnen, nostalgi, det går knappt att bärga sig.
Nä nu blir det utflykt till ICA och handla lite nybakade bullar!

Ha en skön helg!

fredag 15 juni 2012

Nostalgiboost...

Ojj; nu var det ett tag sen jag hade tid att sitta och skriva. Det är full fart på allt nu och tiden räcker inte riktigt till. Tur ändå att det är sommartid och ljust, för jag blir mycket piggare i ljus och värme än i snö, mörker och kyla så lite mer hinns med...

Det är en härlig tid med Studenter, skolavslutningar och Fotbolls EM.

Var och tittade på studendvagnarna som rullade genom stan och blev lite inspirerad att börja plugga och ta studenten igen. Hann med att ta studenten tre gånger, men alla gångerna innan studentflaken började rulla. Trist för det verkar lite kul att få stå i ett nykläckt rus i gränslandet mellan skolan och resten av livet och fira sig själv och sina skolår.

Jag tycker vi firar oss själva alldeles för lite här i Sverige. Vi gör trots allt mycket som är bra!

Idag är det en speciell dag..
Fotboll Sverige-England i EM och vi laddar för en; förlust...
Nä, kanske inte alla, men jag har träffat många som inte sätter någon som helst förhoppning till vårt landslag i fotboll och att de ska gå vidare till slutspel. Jag är faktiskt lite skeptisk till det också.
Fotboll på hög nivå är rolig att se. Det är fantastiskt kul att se Spanien spela fotboll på ett lekande sätt. Tysklands som Bosse Hansson en gång sa; ändamålsenliga fotboll, är inte lika kul att se. Men den är; ja,  ändamålsenlig.. det är spännande med de olika spelstilarna,
Sveriges som man presenterade i första matchen har jag inget namn på ännu men jag jobbar med Stafettfotboll. Först spelar jag fotboll, och sedan du och jag spelar bara då jag har bollen. Det var väldigt lite lagspel över prestationen. Men för oss supportrar borde det väl kunna vara fest ändå?

För hur det än är så är det inte bara att anmäla sitt lag till EM, det ska kvalspelas och sedan gruppspelas innan själva slutspelet tar vid. Så vissa hinder har redan forcerats med en prestation som gjort att vi får vara med såhär lång i festen. Lite som Studenten. Vissa kommer sluta skolan nu medan andra går mot högre mål, men alla har anledning att fira.

Så även om vi kanske inte har ett lag som kommer att vinna EM, eller kanske inte ens matchen ikväll, så kommer i alla fall jag fira. för jag tycker vi är värda att ha kul, och räcker inte fotbollen till så tar jag till min nostalgiboost och firar min student igen.

Skål och heja Sverige!

Ha kul nu!