söndag 19 augusti 2012

Pussy Riot och Pussys..

Jag kan inte säga att jag är särskilt imponerad av själva musiken eller framträdandet men så är det, man får inte alltid exakt som man vill ha det!

Pussy Riot! Jag gillar namnet! Musiken är inte min smak men jag har absolut inga problem med att den spelas. Jag gillar musik som uttrycksform och tycker att det finns ett stort utrymmed för påverkan inom musikens ramar. Samtidigt är jag glad över att jag bor i Sverige.
Visst kan jag tycka att Sverige är trångt smal och avlångt med mycket tröghet, lite som... ja ... you´ve got the picture...

Men vi har i alla fall en demokrati som tål debatt och musikaliskt provokation. Vi har till och med en historia fylld med detta. Redan från CMB´s tid.

Nu har regimen i Ryssland visat sitt ansikte och gått i den enkla fällan att låta sig provoceras av ett gäng tjejer som spelar musik och till den grad att de dömts till fängelse inför en hel värld som betraktat detta spektakel av avarten av fiktiv demokrati.

Lägger man till att regimen också beställt en otroligt massa ny krigsmateriel, så får hela historien en lite annan prägel. Om man nu känner sig så provocerad av ett gäng musiker att de fängslas, vad ska man då med all ny krigsmateriel till. Vilken stat är det som nu provocerat sin mäktige granne och på vilket sätt?

Kan en ny nubbevisa vara droppen som får regimen att rinna över?

Musiken är jag som sagt inte imponerad av men: Pussy Riot ain´t for pussys..