söndag 28 februari 2016

Tack SVT för att ni bryter reglerna! (Ironi)

SVT har gjort det igen, ett självmål från en säker position.

Vad jag har förstått så ska det inte finnas politiska antydningar i Melodifestivalen, men ändå så hänger sig SVT åt detta. Ett väldigt dumt och oklokt beslut i min mening.

Jag har skrivit om det förut och betonar det igen, var finns Sverige?
Det jag upplevt under många år är att landet i jakten på att vara det mest förlåtande och inbjudande landet i världen, har tappat sin profil och istället för att skapa gemenskap, lyckats med det motsatta. Idag är det inte bara nyanlända som känner sig utanför, utan det grasserar i väldigt många grupper i det kränkta Sverige. En kränkthet som kommit ur decennier av gränslöshetens ideologi. Det beskrivs kanske lättast med alla system som definierar den frustration som segregerar samhället som mest. Där vissa få för lite medan andra finansierar något de ej kan se ett positivt resultat av. Allt med det stora gemensamma resultatet att alla känner sig utanför och kränkta.

Att ändra i Nationalsången, om dock bara ett ord för att göra ett statement för alla som känner sig utanför, kommer med all säkerhet spela rasister i alla läger rakt i händerna, för där känner sig också många utanför. Man hade säkert i produktionsgruppen det motsatta uppsåtet, men SVT och den socialism som vädras där, brukar inte alltför sällan skjuta sig själv i foten.

Att man sedan Palmes och Anderssons tid inom Socialdemokratin kämpat för att utradera alla gränser runt oss, till förmån för att alla ska känna sig välkomna, borde väl rimligtvis ha resulterat i en stolthet av att leva och dö i Norden? Var det inte det som var meningen med hela spektaklet? Om det landat i att det inte spelar någon som helst roll var man lever och dör på jorden, så är det kanske inte det som bygger en gemensamhet och stolthet över vårt land och de fördelar det finns med att bo här. Fördelar som fred, socialt skydd och demokrati.

Vi lever i en turbulent tid med strömningar och motsättningar av alla de slag. Människor känner sig otrygga i det land som skulle symbolisera tryggheten. Då väljer vår Public Service-kanal att spä på den bilden och otryggheten. Idag när vi verkligen behöver raka linjer och en tydlig ledning, är kanske Melodifestivalens produktionsgrupp minst tillförlitliga att göra politiska utspel och ta ledartröjan från en redan klen och odefinierbar regering.