söndag 22 april 2012

London, hotell och vatten!

Jag älskar London!
Jag börjar i den änden, så inget missförstånd uppstår...

London är den stad jag besökt och fastnat mest för. Jag återkommer gärna hit flera gånger per år och den känns nästan som en andra hemstad för mig! Här finns det ett stort utbud av allt och inom rimliga avstånd så kan uppleva det mesta som jag vill uppleva av historia, shopping, musik, event, och puls.
Att uppleva lite historia är enkelt och idag har jag återigen hittat delar av gamla stadsmuren, som Romarna byggde när de var här. Det är spännande med historiska skeenden och det som grundat de samhällen vi har idag. Romarna var väldigt bra på att bygga saker, och varje gång jag är till Rom fascineras jag av deras vattenvägar för både tillopp och avlopp...

Att bo på en ö måste skapa en väldigt speciell kultur och kanske något protektionistiskt. För hur det än är med engelsmän, så är de inte alltid nytänkande och det är synd att de inte passade på att ta åt sig lite av Romarnas vattenkonster, i.o.m. att det ändå skvätter ner några liter vatten över ön med väldigt täta intervall.

Man har varit bra att tillvarata resursen genom att bygga kanaler för båttransporter, men det som en enkel människa som jag tycker är basic, leda bort regnvatten genom att bygga fall mot brunnar, är inte lika självklart i stan. Vägarna lutar, men alltför sällan mot den brunn som kunde lett bort vattnet.

Denna gång har jag avvikit från min vana att boka ett hotellrum med stående sovplats, lukt av kattlåda eller någon annan mysig egenhet som jag är svag för... Jag bor riktigt bra i ett stort litet rum där sängen får plats och det är inte vilken säng som helst, det är en riktigt hightech som det sitter på en höft ca 400 motorer i som gör att jag inte ens behöver tänka på att röra mig av egen kraft. Den har en fjärkontroll som jag tror är integrerad med rummets övriga kontrollsystem och jag kan nog få en riktigt 4D upplevelse om jag kopplar den till TV´n. Har hur många kanaler som helst på burken så det är väl bara att välja program från någon av programgrupperna så blir det åka av... Det finns en stor grupp med äventyr men vet inte om jag vågar, tänk om de visar "Snakes on Plane", den vill inte jag ha i 4D. Det fanns någon grupp med gameshows, men är det en Japansk historia, så vete tusan, jag vill ha något lugnt, Audult verkar stabilt..

Rummet ja; allt är väldigt hightech och jag en surfplatta med all hotell- och Londoninformation, och jag kan även koppla den till TN´n. Det finns alla möjliga typer av kopplingar till TV´n och i konsollen under skärmen har de tänkt på att installera eluttag från alla hörn av Europa. Gardinerna är motoriserade och lamporna eller ljusshowen som jag gärna vill kalla den, är en restprodukt av inspelningen av musikvideon "Billy Jean". Det finns sensorer precis överallt som tänder små ljuslister allteftersom jag går i rummet och hela vägen in på toaletten, där toalettstolen lyses upp bakifrån när man kliver in. Det enda som verkar saknas är belysning och någon form av sensor i själva muggen, men det kan jag leva utan!

Men det är i badrummet man märker att: "ingen ska tro att Romarna kan lära oss något..."


Duschrummet är nytt och fräscht precis som allt annat i rummet, och riktigt häftigt stylat för att vara här. Jag saknar ibland att det inte är så lätt med ny design hemma, utan att det lätt blir den praktiska lösningan som får gälla. Dethär är lite småfräckt med sina detaljer men också allt annat än praktiskt. Det är det där med engelsmän och vatten...
Att ha ett fyrkantigt tvättfat med flat botten, är ju sådär när vattnet inte rinner ur det. Det måste troligen monteras exakt rakt för att det ska bli någon som helst avrinning ur det, men varför göra det om man skulle behöva skrapa DNA efter hotellgäster några år tillbaka..
Å andra sida så har man tänkt på avrinning ur duschen. Inte på det svenska sättet där man försöker ha en avskärmad duschvrå med avlopp i. Nä; här har man tre duschmunstycken som ger en bra spridning på duschrummets samtliga väggar och en avskiljande tröskel från duschen på någon cm. Men man har tänkt till ordentligt och inte satt någon mer tröskel utan vattnet rinner raka vägen ut i korridorens heltäcknade matta. Perfekt! En mattvätt på köpet!

Inget Cloaca Maximi här inte!

Rummet har en egen botique också. Fattade inte det först, men allt som finns i rummet har ett pris och går att ta med sig för ett "fair price". Den vanliga minibaren, men också skohorn, paraply, necessär, bardrock med tillhörande matchande toffelpaket, champangeglasset, mm mm. Man har tänkt på precis allt, utom att ställa in en papperskorg. Funderade ett tag på om det bara är att släppa skräpet på golvet och någon sensor fixar resten.

Jag tycker det är kul med skillnader! England är England och hur kul hade det varit att komma hit om allt hade varit som hemma? Fick blodpudding till frukost idag och tänkte på det jag skrev om sexig mat för ett tag sedan och konstaterade att det var ju tur att jag fick det till frukost och inte innan jag la mig i hightechsängen...

No sex please, we are Brittish!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar