torsdag 22 mars 2012

Visst är livet spännande!

Att livet skulle vara trist och tråkig håller jag inte riktigt med om, för tänk vilka möjligheter det finns att välja vägar och inriktningar. Innehållet i livet kan från tid till tid bli lite enahanda och tråkigt, men vägen att ta sig fram ur tristess kan vara både utmanade och rolig! Så varför låta sig styras mot tristess?

Att utmana sig själv kan ibland vara en större bedrift än att utmana sin worfeud-kompis på en tidsutfyllande stund. För visst handlar en del om att vi har problem med vad vi ska göra av tiden som "blir över".

Alla är vi individer och har olika förutsättningar och det innabär också att lösningen för våra liv ser olika ut. Vi matas ständigt med intryck från allehanda medier om lyckanden och kanske framförallt misslyckanden, så man kan tro att vår vardag hela tiden måste befinna sig i något ytterläge. Lyckad - misslyckad.
Givetvis så är det inte på det sättet, utan livet spänner över ett större område och har även fler ytterligheter än så. Men jag tror det var Fredrik Lindström som presenterade Sverige som världens mest extrema land, och jag är benägen att hålla med honom.!

Åter till tiden..
Det finns människor som verkligen sitter fast i sitt liv p.g.a. olika val man gjort och i svallvågorna efter detta också blivit tvungen att ta ansvar för dessa och på så sätt låst sitt liv till stora delar.
Ansvar för åtaganden som jobb, familj, föreningar mm, är sådant som styr en del av vår vardag. men vi är alldeles för många som låter oss styras mer än nödvändigt.
Många väljer att skjuta på allting till "sen", och fylla tiden med de mest triviala tidsfördriven och låta dom spela större roll än livet i sig. Läste häromdagen att Smartphones gör oss asociala. Jag är helt inne på den linjen.
Det är otroligt intressant att se en grupp människor slå sig ner tillsammans och i princip alla plockar fram sina telefoner och fingrar med dem samtidigt som man är ointresserad av det som sker runt om en. Telefonen verkar vara den yttersta attiraljen som styr våra förväntningar om var livet skall komma till en från, istället för att gå ut och möta världen.

Jag är absolut inte emot telefoner, jag tycker bara att vi är alldeles för fixerade till den som livsgivande, impulsgivande och styrande. Livet finns runt om dig och ge något mer tid till din omgivning istället för till telefonen så upptäcker du snart att livet har så många fler möjligheter och vägar att ta, än bara den via telefonen där man kortsiktigt kan vara lyckad via en vinst i wordfeud.

Livet blir mer spännande om man inte tar det för givet utan tar för sig av det.

Ha en riktigt skön dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar